Persberichten

Laatste nieuws 


- e-makelaar in het nieuws - Metro - 11 mei 2015 - 'Huizen in Utrecht gaan als warme broodjes' 

Lees het artikel op MetroNieuws.nl-PERSBERICHT- Amsterdam – 27 oktober 2014

E-makelaar, het makelaarsconcept voor de hedendaagse huiseigenaar.

Er zit weer beweging in de woningmarkt. Woningen worden sneller verkocht en de prijzen stijgen. Er wordt weer gekocht en verkocht, in grotere aantallen. En hoewel pril, lijken we de recessie nu toch echt achter ons te hebben gelaten. Een uitgelezen moment om de makelaardij te verrijken met een vernieuwend concept. 

Het prille herstel werd vorige week met cijfers bevestigd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de NVM. In het derde kwartaal van dit jaar is de gemiddelde verkooptijd van een woning gedaald naar 122 dagen. Het jaar ervoor was dit nog 159 dagen. Maar ook werd er een positieve verwachting voor het vierde kwartaal uitgesproken. Wat de prijzen betreft is de verwachting dat deze stabiel tot licht stijgend zullen zijn. “Aan het eind van 2014 zitten we op ongeveer 3 tot 4% prijsstijging in een jaar tijd”, aldus Ger Hukker, voorzitter van de NVM. Op jaarbasis worden er ca. 150.000 transacties verwacht in 2014. Dit zijn er 40.000 meer dan in 2013. Een toename van ruim 30%!

Ondernemers Benno Kolt en Marlene Kroet anticipeerden op de aantrekkende woningmarkt en bedachten een concept waarmee huiseigenaren sneller kunnen schakelen. Dat werd e-makelaar. Met e-makelaar heb je het verkoopproces van je woning in eigen hand. En bovenal bepaal je zelf welke makelaarsdiensten je nodig hebt, en welke niet.

‘Deze zelfredzaamheid is natuurlijk al jaren aan de gang’, aldus Kroet. ‘Mensen zijn mondiger en internet is als koopkanaal niet meer weg te denken. Met de komst van tablets heeft dit nog grotere vormen aangenomen. Wat via het internet kan, doet men via het internet. En juist voor die klant hebben we e-makelaar bedacht.’ 

Kolt geeft aan: ‘Veel mensen zien de toegevoegde waarde van een traditioneel full-service makelaarskantoor niet. Daar betaal je al snel € 4.000,- voor de verkoop van je woning. Bij e-makelaar staat je woning al voor € 350,- op Funda. Een enorme besparing van duizenden euro’s!

Aan kwaliteit doet e-makelaar niet onder voor een traditioneel makelaarskantoor. Benno Kolt, zelf NVM register makelaar taxateur vervolgt: ‘E-makelaar is een NVM-makelaarskantoor. Onze makelaars zijn opgeleid conform de eisen van de NVM. Aan kennis en ervaring geen gebrek. En ons enthousiaste team is iedereen graag van dienst.’ 

E-makelaar onderscheidt zich met name door de zogenaamde doe-het-zelf-formule. Dat betekent dat je als klant een gedeelte van de werkzaamheden zelf verricht. En laten dit nou net de werkzaamheden zijn die je meestal ook veel beter kan dan de gemiddelde makelaar. Foto’s maken, teksten schrijven, bezichtigingen begeleiden. Dat doe je voor je eigen huis met veel meer bezieling en betrokkenheid dan welke makelaar dan ook. En bovendien, wie kan er meer vertellen over zijn eigen huis dan de eigenaar zelf?

En het is nog makkelijk ook. Op www.e-makelaar.nl stel je helemaal je eigen pakket samen. Je begint altijd met een basis. Die begint bij € 250,-. Daar zit onder andere een woningadvertentie, een vraagprijsadvies en het voeren van de onderhandelingen in. Vervolgens kun je, indien gewenst, je winkelwagen vullen met aanvullende diensten. Daardoor bepaal je zelf waar je voor wilt betalen en waar voor niet. En iedereen ontvangt altijd professioneel advies.

E-makelaar is helemaal van deze tijd. De site oogt fris en overzichtelijk. Een toegankelijke webwinkel, maar dan voor een makelaarsdienst. Op www.e-makelaar.nl vindt je meer informatie over het gemak van e-makelaar.